Nieuws

Hier vindt u ons laatste nieuws. Mocht u ook van mening zijn dat u nieuws voor ons heeft, dan kunt u dit mailen naar info@puinrecycling.nl

Selecteer:
Toon alles
Algemeen nieuws
Innovatie nieuws
Nieuwsbericht: Vario: topmat van kunstgras op fundering van gerecycled beton
14-10-2017

Vario: topmat van kunstgras op fundering van gerecycled beton

Masters in green. Zo noemen de mensen achter Vario zichzelf. Het bedrijf uit Lichtenvoorde is volledig gespecialiseerd in kunstgras. Maar wat heeft kunstgras te maken met puinrecycling? Alles: juist door de producten van Twee “R” Recycling Groep kan Vario een topmat neerleggen zonder eerst hele meters af te moeten graven.

Lees meer
Nieuwsbericht: Recycling Veendam: Oude Hendrik gaat, nieuwe Hendrik komt
03-10-2017

Recycling Veendam: Oude Hendrik gaat, nieuwe Hendrik komt

Het is maandag 15 mei. Voor het pand van de Recycling Maatschappij Veendam staat een witte camper. Met die camper rijdt Hendrik Katuin over twee dagen straks letterlijk zijn pensioen tegemoet. De eerste reis is gepland, richting Noorwegen. Drie, vier, vijf, zes weken: Hendrik Katuin ziet het wel. Er is niets meer dat hem naar huis dwingt. Na 17 jaar zit het er definitief op en maakt de oude Hendrik plaats voor de nieuwe Hendrik.

Lees meer
Nieuwsbericht: ROUWMAAT GROEP EN TWEE “R” RECYCLING GROEP
29-09-2017

ROUWMAAT GROEP EN TWEE “R” RECYCLING GROEP

VERTROUWENSPARTNERS IN DUURZAAM BETON

In de ontwikkeling van ‘groen’ duurzaam geproduceerd beton lopen ze in Twente voorop: Twee “R” Recycling Groep en Rouwmaat Groep. Wat bindt beide bedrijven en wat zijn hun gezamenlijke drijfveren? Een dubbelportret.

Lees meer
Nieuwsbericht: Renate Fischer bij Gabion BV
22-09-2017

Renate Fischer bij Gabion BV

Meer dan voldoende uitdaging voor Renate Fischer bij Gabion BV

Wat ooit begon als een experiment tijdens een winterperiode bij de Drentse Recycling Maatschappij, is Gabion Schanskorven  inmiddels een volwaardige business geworden als dochteronderneming van de Twee ”R” Recycling Groep. Gabion levert op dit moment vrijwel alles voor iedere tuin. Het assortiment bestaat al lang niet meer uit alleen schanskorven, tuinhaarden en breukstenen. Gabion is tegenwoordig een volwaardige tuinleverancier.

Lees meer
Nieuwsbericht: N18 geeft enorme boost aan de regio Twente
14-09-2017

N18 geeft enorme boost aan de regio Twente

Noaber 18. Met recht wordt de aannemerscombinatie die de nieuwe N18 aanlegt tussen Groenlo en Enschede zo genoemd. Ze zorgt immers goed voor het bedrijfsleven in de regio: de aanleg van 27 kilometer lange weg met 26 kunstwerken zorgt voor een enorme boost van de werkgelegenheid in Twente. Grondstoffenleveranciers en asfaltcentrales draaien op volle toeren en ook de Twee “R” Recycling Groep moet alle zeilen bijzetten om het project te voorzien van hydraulisch menggranulaat.

Lees meer
Nieuwsbericht: Germen Hooiveld van BZN
08-09-2017

Germen Hooiveld van BZN

BZN Sloopwerken. Zo staat het op de auto’s van het bedrijf uit het Drentse Tweede Exloërmond, vlakbij Emmen. De meeste mensen zullen dan een bepaald beeld hebben bij zo’n bedrijf. Maar wie het kantoor van BZN binnenloopt, zal moeten erkennen dat dit op geen enkele manier lijkt op een stereotype sloopbedrijf. Geen brekers, geen puin op het erf, geen stof. Niks. Wel geeltjes aan de muur van de vergaderruimte: BZN is waarschijnlijk een van de weinig bedrijven in deze branche die aan LEAN doet. ,,We proberen echt vooruitstrevend te zijn en te werken.”

Lees meer
Nieuwsbericht: Digitalisering inkoopfacturen
04-09-2017

Digitalisering inkoopfacturen

Met ingang van 1 april 2017 zijn we overgestapt op het digitaal verwerken van onze inkoopfacturen.

Lees meer
Nieuwsbericht: Asfaltgranulaat t.o.v. Menggranulaat.
05-04-2017

Asfaltgranulaat t.o.v. Menggranulaat.

→De fundering van een wegverharding is zonder meer van grote betekenis voor de gebruikswaarde en de levensduur van een weg. Geen asfaltwegdek, betonverharding, natuursteenbestrating of klinkerweg zal zich goed gedragen als de fundering te zwak is.←

Lees meer
Nieuwsbericht: Onredelijk lange betaaltermijnen vanaf 1 juli 2017 verboden.
21-03-2017

Onredelijk lange betaaltermijnen vanaf 1 juli 2017 verboden.

34 559                               

Voorstel van wet van de leden Agnes Mulder en Mei Li Vos tot wijziging van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het tegengaan van onredelijk lange betaaltermijnen

Lees meer
Nieuwsbericht: Green Deal Duurzaam GWW
03-02-2017

Green Deal Duurzaam GWW

Met een Green Deal spreken de ondertekenaars af langdurig samen te werken aan duurzaamheid. Mede hierdoor nog meer de circulaire economie te bevorderen.  Maar natuurlijk ook om de  klimaatdoelstellingen van Nederland te behalen.

Lees meer
Nieuwsbericht: Betongranulaat mag nu ook worden toegepast in betonnen kunstwerken.
02-02-2017

Betongranulaat mag nu ook worden toegepast in betonnen kunstwerken.

Rijkswaterstaat is nu ook zo ver dat zij in hun ROK ( Richtlijnen Ontwerp Kunstwerken ) hebben beschreven dat ook gecertificeerde, gewassen betongranulaat toe gepast mag worden.

Lees meer
Nieuwsbericht: Karen van Weerden, het opgeruimde gezicht van Recycling Maatschappij Veendam
16-01-2017

Karen van Weerden, het opgeruimde gezicht van Recycling Maatschappij Veendam

Op vrijdag 8 juli zijn Anton Reef en Jan Schuttenbeld op bezoek geweest bij huize van Weerden aan de Langeleegte in Veendam. Daar hebben we samen met partner Jos stil gestaan bij het feit dat Karen 12,5 jaar geleden, om precies te zijn, op 2 januari 2004 bij de RMV in dienst is getreden.

Lees meer
Nieuwsbericht: NL Greenlabel
13-01-2017

NL Greenlabel

NL Greenlabel, opgericht door Nico Wissing (Tuin- en Landschapsontwerper) en Lodewijk Hoekstra (tv tuinman), heeft tot doel het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving waarbij mens en natuur in balans zijn. Het gebruik van duurzame producten, materialen en groen in de ruimste zin van het woord staan hierbij centraal.

 

Lees meer
Nieuwsbericht: Uitbreiding Recycling Maatschappij Groningen, eindelijk!
13-01-2017

Uitbreiding Recycling Maatschappij Groningen, eindelijk!

Na langdurig overleg met de gemeente Groningen zijn we het afgelopen voorjaar eindelijk met elkaar eens geworden en kregen we toestemming om onze locatie aan de Gideonweg in Groningen uit te breidden.Omdat het terrein, waarop de bedoelde uitbreiding zou gaan plaats vinden, een voormalig stortlocatie is, moesten we nog eerst met de afdeling Milieu en Bodemsaneringen van de gemeente Groningen in conclaaf.

Lees meer
Nieuwsbericht: Jeroen Brinks: thuis in Twente
11-01-2017

Jeroen Brinks: thuis in Twente

Je hoort het meteen: de nieuwe bedrijfsleider van de TRM in Hengelo komt niet uit Twente. De Amsterdamse tongval verraadt de komaf. “Almere, daar woon ik ook nog steeds.” Nog wel, want uiteindelijk is het wel de bedoeling dat Brinks een stek zoekt in het oosten van het land. Nu rijdt hij nog dagelijks heen en weer tussen Almere en Hengelo. “Er zijn hier genoeg mensen die mij in een dwangbuisje zouden willen stoppen omdat ik dat doe,” lacht Brinks. Maar hij heeft de dagelijkse rit over voor de baan waarin hij zich gelukkig voelt.

 

 

Lees meer
Nieuwsbericht: Twee “R” Recycling Groep uniek met FPC 2+ in kwaliteitsnormering
09-01-2017

Twee “R” Recycling Groep uniek met FPC 2+ in kwaliteitsnormering

Als klant van Twee “R” Recyclinggroep wilt u kunnen vertrouwen op een constante kwaliteit van de geleverde producten. Sterker: daar moet u op kunnen vertrouwen.

Twee “R” Recyclinggroep besteedt daarom niet alleen veel aandacht aan de kwaliteit zelf, maar ook aan de noodzakelijke certificeringen van de producten. Zo’n certificaat is immers de borg, een garantie dat wij ons werk goed hebben gedaan en dat u het product optimaal kunt verwerken.

Lees meer
Nieuwsbericht: Wim Ekkelenkamp neemt DRM Emmen mee in passie voor upcycling
23-12-2016

Wim Ekkelenkamp neemt DRM Emmen mee in passie voor upcycling

Hij was toe aan een nieuwe uitdaging.
Wim Ekkelenkamp was sinds 2007 bedrijfsleider bij de TRM in Hengelo, maar in februari van dit jaar maakte hij de overstap naar de DRM in Emmen. “Ik was echt toe aan verandering.”

Lees meer
Nieuwsbericht: Je moet blijven innoveren en onderscheiden
21-12-2016

Je moet blijven innoveren en onderscheiden

Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de geschiedenis van v.d.Bosch Beton in Almelo. De onderneming is al vanaf medio jaren negentig bezig om duurzame alternatieven voor grondstoffen te vinden voor haar producten: tegels, trottoir- banden, bermverharding en stenen. RMA levert inmiddels een dikke tienduizend ton aan betongranulaat.

Lees meer
Nieuwsbericht: Wereldprimeur bij de Twentse Recycling Maatschappij een feit!
19-12-2016

Wereldprimeur bij de Twentse Recycling Maatschappij een feit!

In de vorige uitgave van ons blad “PuinRecycling” schreef ik al dat we bij de TRM zouden gaan investeren in de aller modernste scheidingstechniek. Het gaat hier om een scheidingstechniek welke door middel van 2 hoge resolutiecamera’s het mengpuin op basis van kleur herkent en vervolgens met luchttechniek de gewenste materialen uit de stroom “schiet”.

 

 

Lees meer
Nieuwsbericht: De kogel is door de kerk.
11-11-2016

De kogel is door de kerk.

Bij de Twentse Recycling Maatschappij (TRM) wordt geïnvesteerd in de aller modernste scheidingstechniek.

Lees meer
Nieuwsbericht: Zorgcentrum Borgerhof en aanleunwoningen De Eshof in Borger
10-11-2016

Zorgcentrum Borgerhof en aanleunwoningen De Eshof in Borger

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek heeft de opdracht van woningcorporatie Woonservice om de sloop van het woonzorgcentrum Borgerhof en de aanleunwoningen De Eshof in Borger uit te voeren.

 

Lees meer
Nieuwsbericht: Werk in Roswinkel 19.000 ton Hydraulisch Granulaat
20-10-2016

Werk in Roswinkel 19.000 ton Hydraulisch Granulaat

Roswinkel is een ontginningsdorp, ontstaan in de Middeleeuwen op een zandrug van Westerwolde omringd door het Bourtangermoeras. Het wijkt daarmee af van de omliggende veenkoloniën.

Lees meer
Nieuwsbericht: Aannemer NTP Infra is gestart met de 2e fase van de Groote Markt in Oldenzaal.
22-09-2016

Aannemer NTP Infra is gestart met de 2e fase van de Groote Markt in Oldenzaal.

Aannemer NTP Infra is begonnen met de 2e fase van de herinrichting van de Groote Markt in Oldenzaal. In deze fase wordt voornamelijk de bestrating van de Groote markt vervangen.

 

Lees meer
Nieuwsbericht: 22 september 2016 N - 18 tussen Groenlo en Enschede te vernieuwen.
22-09-2016

22 september 2016 N - 18 tussen Groenlo en Enschede te vernieuwen.

Het consortium dat de weg gaat bouwen luistert naar de naam ‘Noaber18’.

Overheidsdienst
Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede gegunt aan Noaber18.

Lees meer
Nieuwsbericht: Stimulering hergebruik Infra-Beton.
12-07-2016

Stimulering hergebruik Infra-Beton.

Hergebruik beton in SHIB: circulaire visie op betonverwerking.
Recycling: het is de ‘core business’ van de Twee “R” Recycling Groep. Het bedrijf heeft inmiddels jarenlange ervaring met het recyclen van alle soorten puin en heeft een eigen visie ontwikkeld op recycling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Lees meer
Nieuwsbericht: Daktuin Agaathhof Groningen
11-07-2016

Daktuin Agaathhof Groningen

In december kregen wij de Recycling Maatschappij Veendam de opdracht van van Kessel voor het leveren van Morene Split 2-5 mm en Menggranulaat 4-31,5 mm in big bags…….

 

 

Lees meer
Nieuwsbericht: Ecofalt: Abbink Boekelo Wegenbouw
10-07-2016

Ecofalt: Abbink Boekelo Wegenbouw

Ecofalt: Koud, duurzaam en milieuvriendelijk

Een passie in de wegenbouw, innovatief en expert op het gebied van asfalt. Dat maakt Abbink Boekelo Wegenbouw koploper op het gebied van asfalt. Hun nieuwste product is Ecofalt, het duurzame alternatief voor innovatief asfalt…….

 

 

Lees meer
Nieuwsbericht:
01-01-2016

D-Nature

Een oplossing voor Asbestcement, dat is waar D-nature aan werkt. Deze bouwstof is jarenlang toegepast in de bouw, bijvoorbeeld in golfplaten, leidingen of dakleien en dakpannen. Sinds we weten dat asbest een gezondheidsrisico met zich meebrengt, is de toepassing ervan verboden. Veel daken en leidingen moeten worden vervangen en het afval moet veilig worden opgeruimd.

http://www.dnature.nl

Woordvoering & mediacontacten:Hans Slootweg tel. 06 – 38067524 / Mail: info@dnature.nl

Lees meer
01-01-2016

Duurzame relaties

Duurzame relaties

Duurzame relaties…

Meteen bij de start van de TRM-puinbreker in 1982 waren de transportmiddelen van Transportmij. H&S Oldenzaal al van de partij, en dat zijn ze sindsdien altijd gebleven. Over duurzame relaties gesproken…

Lees meer
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton