ROUWMAAT GROEP EN TWEE “R” RECYCLING GROEP

 

De ontvangst bij Rouwmaat Groep in Enschede is allerhartelijkst. Directeur betonmortel Jan Smit van de Rouwmaat Groep en directeur Jan Schuttenbeld van Twee “R” Recycling Groep volgens elkaars sporen in de ontwikkeling van duurzaam beton; dè passie van beide Jannen. Dat pad gaat met hobbels gepaard, maar aan opgeven denken ze nooit! Geduld hebben, eventuele tegenslagen slikken en weer doorgaan met dezelfde missie. “Wij denken duurzaam op niveau”, trapt Jan Schuttenbeld af. “Wij maken beide deel uit van de Betonketen Twente dat ketenpartners in de betonindustrie laat samenwerken in de productie van circulair beton. Natuurlijk maken we tegenslagen mee, maar we laten ons niet van de wijs brengen. Vertrouwen in elkaars denken en doen is essentieel voor de samenwerking tussen ons en Rouwmaat Groep.”

Jan Smit op kantoor

Jan Smit

“We denken beide duurzaam op niveau”

 

De samenwerking tussen beide partners dateert van 2010. De Rouwmaat Groep liep en loopt altijd al voorop met duurzaam geproduceerd beton met nieuwe milieuvriendelijke toeslag- en vulstoffen. Zeg maar gerust dat de betonproducent haar nek uitsteekt; er wordt zelfs 40 a 50 procent gerecycled granulaat aan de betonmortel toegevoegd. Dit heeft een enorme positieve impact op het milieu. Wat betreft de levering en kwaliteit van het granulaat heeft de Rouwmaat Groep een grenzeloos vertrouwen in de capaciteit van Twee “R” Recycling Groep. “Gezien de korte transportafstand en dezelfde denkwijze over duurzaamheid en betrouwbare kwaliteit van het materiaal is Twee “R” Recycling Groep voor ons een logische keuze”, vertelt Jan Smit, directeur van de Rouwmaat Groep, vestiging Enschede.  “Zelfs als wij een tekort aan granulaat hebben bij de betoncentrale in Groenlo, dan betrekken wij het materiaal van Twee “R” Recycling Groep.”

foto centrale Enschede

Centrale enschede

Gezamenlijke missie is bijna 100% ‘schoon’ beton

 

Op het gebied van innovatie en duurzaamheid van het beton beschikken de twee ondernemingen over dezelfde genen. Schuttenbeld: “We werken allebei toe naar bijna 100% ‘schoon’ beton met zoveel mogelijk gebruik van secundaire grondstoffen. Zover is het nog niet, maar we maken vorderingen. Rouwmaat heeft aan tafel gezeten bij de gemeente Hengelo om 40 á 50% granulaat toe te passen in betontoepassingen; ook bij de bouw van een nieuw pand van Sensata en Saxion Enschede is duurzaam beton toegepast. De recepturen voor de mengsels hiervoor worden bij de Rouwmaat Groep ontwikkeld.”

RKM 0808_Stadshagen01

Twee “R” Recycling Groep is bezig een 0-4 mm fractie granulaat te ontwikkelen als besparing voor cement. Rouwmaat Groep wil deze fractie gaan gebruiken voor de productie van beton. Hetzelfde geldt voor het aandeel zand. “We hebben elkaar nodig om een toeslagstof te ontwikkelen die op de fractie zand kan besparen”, zegt Smit.

RKM-1108-Stadsveld-01

Twee “R” Recycling Groep wil absoluut groeien in het marktsegment van betongranulaat. Daarbij is men natuurlijk afhankelijk van het aanbod granulaat, maar ook de vraagmarkt moet een bepaalde investeringsbehoefte laten zien. “

 

Smit hoopt dat er meer vraag naar

“groen beton”

gaat ontstaan bij de aannemers en hun opdrachtgevers in de regio Twente. “De vraag is nog mondjesmaat; hopelijk gaan er steeds meer van dergelijke duurzame projecten loskomen. Twente blijft wat dat betreft helaas wat achter bij de rest van Nederland. Als het zover komt, heeft de Rouwmaat Groep belang bij een stabiele aanvoer van het granulaat. Bij Twee “R” Recycling Groep kunnen we daarop vertrouwen, ook al zijn zij afhankelijk van het granulaat-aanbod”, besluit de vestigingsdirecteur van Rouwmaat Groep in Enschede.

RKM-Almelo-verdiept-06

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton