Daktuin Agaathhof Groningen

Recycling ten Top.

Daktuin Agaathhof Groningen

Sommige projecten zijn bijzonder , sommige projecten zijn apart.

De Recycling Maatschappij te Veendam kreeg dit voorjaar een bijzondere opdracht van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek  om  ca. 200 ton granulaat  en 70 ton split te leveren  voor de realisatie  van een daktuin van het Agaathhof  aan de Lutke nieuwstraat in de stad Groningen. Het ging hier om ca. 200 ton menggranulaat 4-31,5 mm  en  ca. 70 ton morene split 2-5 mm.

Daktuin BB op vrachtwagen

Van Kessel niet voor niets genoemd “verrassend veelzijdig” wilde hiermee een drainage pakket op het dak aanleggen. Een daktuin die wel op 15 meter hoogte  midden in hartje Groningen  moest worden gerealiseerd.

Maar… hoe krijg je het granulaat met vrachtwagens op die locatie in de binnenstad en dan ook nog eens naar boven op een handige manier?

Gekozen is om het granulaat en het split in big bags aan te leveren, deze met een telescoopkraan op het  15 meter hoge dak te hijsen en ze ter plekke te legen.

Daktuin BB

In overleg met transport bedrijf H.H. Van der Velde  uit Nieuwe Pekela is afgesproken om het transport met een kleinere auto met laadkraan uit te voeren die buiten het centrum de aanhanger kon overladen. Op deze wijze zijn er circa 270  big-bags vanaf de Recycling Maatschappij Veendam in het “Hartje Groningen” geleverd en verwerkt.

Hendrik Katuin: “Soms moet je een uitdaging aan gaan en deze was er één van”. Voor de Recycling Maatschappij Veendam ( RMV ) was dit een ongewone klus. En dit zal zeker navolging krijgen. Ook dit granulaat krijgt een tweede leven op een unieke plek.

daktuin BB granulaat

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton