Duurzame relaties

Meteen bij de start van de TRM-puinbreker in 1982 waren de shovels van Transportmij. H&S Oldenzaal al van de partij, en dat zijn ze sindsdien altijd gebleven. Over duurzame relaties gesproken…

 

Er valt dagelijks heel wat ruw en gebroken puin te verplaatsen op de verschillende locaties van Twee ‘R’ Beheer. Bij de Twentse Recycling Maatschappij in Hengelo gebeurt dit met twee oersterke ‘Werklust’-shovels, die inclusief machinisten gehuurd worden van Transportmij. H&S in Oldenzaal. H&S staat voor Hazewinkel & Slebos, de beide oprichters van het bedrijf. Intussen is de derde generatie van de familie in het bedrijf actief, samen met mede-eigenaar Gerard Engbers. Hij vertelt hoe de samenwerking met TRM tot stand gekomen is: “Hazewinkel en Slebos werkten al voor de Reef Wegenbouw en Reef Bouw. Toen de familie Reef startte met puinrecycling, schoof H&S gelijk aan. En tot tevredenheid van beide partijen is die samenwerking tot op de dag van vandaag in stand gebleven. En hopelijk gaat dat nog heel lang zo door.”

Continuïteit
H&S heeft continu twee shovels en in totaal drie machinisten aan het werk bij TRM. Is het voor TRM niet handiger om eigen shovels in te zetten? TRM-bedrijfsleider Frans Smellink: “Dat zou je inderdaad zeggen. Toch kiezen wij voor de zekerheid van een externe leverancier. Bij ons is continuïteit van groot belang. Onze klanten moeten altijd op ons kunnen rekenen. Eventuele problemen met het materieel of met het bedienend personeel mogen dan geen roet in het eten kunnen gooien. H&S neemt ons die zorg uit handen. Mocht er een mankement zijn met een shovel, of zou een machinist uitvallen door ziekte, dan zorgt H&S meteen voor een oplossing.”

Transportmij. H&S Oldenzaal telt 28 medewerkers, voor het merendeel machinisten, monteurs en chauffeurs. Het materieel bestaat uit vijf shovels, twintig vrachtwagens en een groot aantal opslag- en transportcontainers, zoals open puincontainers, dichte cementcontainers, containers met afsluitbare deksels, open laadvloeren en zeecontainers. De containers zijn te huur, maar worden ook veelvuldig door H&S zelf ingezet voor transportwerkzaamheden. H&S vervoert onder andere bouw- en sloopafval, zand en asfalt. Het bedrijf is actief bij het uitgraven van bouwputten, de aanleg van wegen, het rijden van asfalt, het leveren van zand en grind en het inzamelen van puin.

‘Morgen brengen’
Wat zijn volgens Engbers de sterke punten van H&S? “Omdat we zoveel materieel hebben, hoeven wij nooit nee te verkopen. Ook niet als het letterlijk ‘morgen brengen’ is. Verder hanteren wij als uitgangspunt: schoenmaker blijf bij je leest. Wij doen al jaren hetzelfde en dat doen we goed. Dat geeft vertrouwen. Er is een tendens in deze branche dat er steeds meer op de prijs wordt gelet en niet in de eerste plaats op de kwaliteit. Wij kunnen qua prijs meestal uitstekend meekomen. Maar onze klanten kijken vooral óók naar de kwaliteit van de dienstverlening. Dat die bij ons wel goed zit, blijkt uit het feit dat we met een belangrijke deel van onze klanten al tientallen jaren samenwerken. Ze hechten waarde aan onze service en flexibiliteit. Wij dragen ertoe bij dat onze klanten hun afspraken na kunnen komen.”

Die duurzaamheid zit ook in de relatie met het personeel: ”De mensen die hier komen werken, blijven tot de VUT. Ze vinden het prima bij ons. Het geheim? Je mensen serieus nemen, aandacht aan ze besteden en zorgen dat ze zich verbonden voelen met het bedrijf en goed en veilig hun werk kunnen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld een flink aantal VCA-gediplomeerden.”

Engbers zelf is ook al sinds 1975 werkzaam bij H&S. Begonnen op de administratie is hij zich in de loop der jaren gaan toeleggen op de planning en het beheren van de orderportefeuille. Nu is hij samen met Frank Hazewinkel en Robert Slebos eigenaar van het bedrijf. Ook in het dagelijks leven weet Engbers niet van ophouden. Hij is al 35 jaar lid van ‘Aogel United’, een ongebonden voetbalteam dat al vele jaren meedoet in een (liga)bedrijfscompetitie in de Nederlands-Duitse grensstreek. Zeker door zijn inzet en gedrevenheid wordt er nog bijna elke zondagmorgen gevoetbald. Zelf heeft hij inmiddels zo’n 1350 wedstrijden gespeeld…

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton