Ecofalt: Abbink Boekelo Wegenbouw

Ecofalt: koud, duurzaam en milieuvriendelijk.

 

Een passie voor wegenbouw, innovatief en een expert op het gebied van asfalt. Dat maakt Abbink Boekelo Wegenbouw koploper op het gebied van asfalt. Hun nieuwste product is Ecofalt, het duurzame alternatief voor innovatief asfalt.

Abbink menger abbink menger 1 

 

 

 

Abbink Boekelo Wegenbouw  bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. In 2007 is de organisatie overgegaan van vader naar de drie zonen en sinds 2012 bevindt Abbink Boekelo Wegenbouw zich ook op Terschelling met haar nevenvestiging Abbink Terschelling Grond- Weg- en Waterbouw. Een passie voor wegenbouw en ondernemen en met Ecofalt koplopers op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de asfaltwereld.

 Abbink vrachtwagen Abbink wals

 

 

 

Ecofalt

Ecofalt is het nieuwste en meest innovatieve product van Abbink Boekelo Wegenbouw. Een duurzaam alternatief voor regulier asfalt bestaande uit onder andere gerecycled slooppuin en een ecologische, plantaardige bitumen. Koud, duurzaam en milieuvriendelijk.

Abbink vrachtwagen 2 abbink vrachtwagen 1 Abbink menger abbink menger 1

 

 

 

 

Koud

Ecofalt wordt koud geproduceerd en verwerkt. Er wordt dus geen gas meer gebruikt voor de verwarming en de CO2 uitstoot wordt geminimaliseert. Dit levert besparingen op tot 100% in het gasverbruik en de CO­2­ –uitstoot. Bovendien levert het grote logistieke voordelen. Het vervoeren is niet meer afhankelijk van de planning op basis van het warm houden van het asfalt. Ook is Ecofalt hierdoor het hele jaar te verwerken tijdens buitentemperaturen tot -10°C.

 

Gerecycled slooppuin

De onder- en tussenlagen van Ecofalt bestaan voor 90% uit gerecycled slooppuin. Dit puin komt uit sloopmateriaal van bijvoorbeeld oude gebouwen. Hierdoor krijgt het voorspelde overschot van puin een nieuwe bestemming en wordt het winnen van nieuw gesteente overbodig. Dit gerecyclede slooppuin wordt geleverd door de Twee “R” Recycling Groep.

Abbin k shovel abbink vrachtwagen 1 Abbink menger abbink menger 1

 

 

 

 

Nieuwe Beekweg Boekelo

Op het moment van schrijven zijn we bij Abbink Boekelo Wegenbouw druk bezig met een nieuwe weg van Ecofalt. Op de Boekelose Nieuwe Beekweg wordt Ecofalt verwerkt in samenwerking met Gemeente Enschede. Met deze 400 meter Ecofalt wordt tijdens de productie het jaarlijkse gasverbruik van 2 huishoudens en 4,6 ton CO2 –uitstoot bespaard. Gelijk aan de jaarlijkse verwerking van CO2 van 231 bomen. Daarnaast wordt er nog bespaard op primaire grondstoffen, doordat er geen nieuw gesteente gewonnen wordt voor de onder- en tussenlaag.

Abbink asfalt

 

 

 

 

 

 

Ontstaan Ecofalt

Abbink Boekelo Wegenbouw is continu druk met de ontwikkeling van Ecofalt. Geert Abbink, directeur van Abbink Boekelo Wegenbouw kwam op het innovatieve idee nadat hij over het toepassen van koude bitumen in een hele andere branche gehoord had. Nieuwsgierigheid maakte, dat hij ging testen en bleef uit proberen om met koude bitumen ook wegenbouw asfalt te binden. Hier is in een later stadium ook gerecycled slooppuin aan toegevoegd, wat Ecofalt maakt zoals het nu is: koud, duurzaam en milieuvriendelijk. ‘We hebben eigenlijk vooral asfalt verwerkt en nooit zelf geproduceerd, nu gaan we Ecofalt zelf fabriceren’.

 

170 000 kilometer duurzaam Nederland

Met een kleine weg worden al enorme besparingen gerealiseerd. Stel je voor wat je met heel Twente en zelfs heel Nederland kunt besparen. Met Ecofalt wordt vooruit gedacht. Innovatie, duurzaamheid en sociaal ondernemen is enorm belangrijk. Ondernemingen hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. Samen met Twee “R” Recycling Groep duurzaam op weg!

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton