Germen Hooiveld van BZN

logo BZN

Germen Hooiveld is trots op dit bedrijf. Een jonge, ambitieuze man die inmiddels al weer drie jaar bedrijfsleider is van BZN. Ambitieus, want Hooiveld ziet in BZN vooral een bedrijf dat in renovatiesloop, totaalsloop en asbestsanering voorop loopt. De LEAN-sessies als werkvoorbereiding zijn daarvan een voorbeeld: alle werkzaamheden van diverse partijen in een klus, worden uitgesplitst en vervolgens in de juiste volgorde geplaatst. Op deze manier ontstaat op zeer efficiënte wijze een schema waarin elke partij precies weet wat en wanneer hij iets moet doen.

Werk BZN 5

Werk BZN

Werk BZN 3

Werk BZN

 

 

 

 

 

 

BZN is een bedrijf dat alles goed voor elkaar heeft. Administratie, software, planning, certificering, noem maar op. BZN levert precisiewerk, gericht op zoveel mogelijk recycling van materialen. ,, Wij doen veel meer dan alleen slopen,” stelt Hooiveld. ,, Daarom zien wij in Twee “R” Recycling ook een partner, omdat we dezelfde bedrijfsfilosofie hebben, gericht op maximaal hergebruik.”

Werk BZN 2

Werk BZN

Werk BZN 1

Werk BZN

 

 

 

 

 

 

In dezelfde vergaderkamer liggen grote bestekken op de tafel: bouwtekeningen van projecten waarvoor BZN is ingeschakeld. Op de tekeningen wordt nauwkeurig aangegeven welk soort materiaal zich op welke plaats in een gebouw bevindt en hoe dit gesloopt, afgevoerd en verwerkt kan worden. Voor het afvoeren en verwerken heeft BZN in de RMV en DRM niet alleen een logistieke partner, maar ook direct een partij die het afgevoerde materiaal kan verwerken. ,,Wij zijn eigenlijk een soort urenmachine geworden met de focus op renovatiesloop en de asbestsanering, waarbij we er vanuit gaan dat de totaalsloop weer zal aantrekken. Zeker in de afgelopen vijf jaar zijn we daarin veel meer een brede dienstverlener geworden. We zien ook een verbreding in opdrachtgevers: vroeger deden we met name veel voor gemeenten, provincies en vastgoedinvesteerders, nu doen we meer werk voor woningbouwcorporaties waarbij we vaak moeten werken in bewoonde panden en dus letterlijk bij mensen over de vloer komen.”

BZN minicontainment 1

mini containment

Daarin heeft BZN bewezen zeer innovatief te zijn, onder meer als licentienemer van MiniContainment voor kleinschalige asbestsanering in bewoonde situaties. Bij een MiniContainment wordt een klein doorzichtig frame over het te saneren object geplaatst. Via handschoenopeningen kunnen medewerkers hun werk doen zonder dat ze blootgesteld worden aan vrijkomende asbestvezels. Op deze manier kan BZN in heleel kleine ruimtes op een veilige manier asbestsanering uitvoeren, terwijl de bewoners gewoon thuis zijn.

German Hooiveld van BZN met een minicontainment

minicontainment

BZN minicontainment 3

German Hooiveld van BZN met een minicontainment

BZN minicontainment 2

minicontainment

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovatief, duurzaam, verantwoord. Dat zijn de kernbegrippen van BZN. ,,Het is een van de weinige bedrijven dat meedenkt in het totale hergebruik van materialen,” vertelt Jaap van der Wiel van Twee “R” Recycling Groep. ,,BZN streeft, net als wij, naar zoveel mogelijk recycling. Dat doen ze al door selectief te slopen. Op die manier proberen ze al het materiaal zo hoogwaardig mogelijk aan te leveren.” Hooiveld vult aan: ,,Dat betekent dat wij er al veel energie insteken om die afvalscheiding tijdens de demontage goed georganiseerd te krijgen. Bovendien zijn wij heel erg geïnteresseerd in wat het vervolg is voor het afval. Ik zou graag toewerken naar een gecertificeerd totaalproces, waarbij wij als sloper meedenken in de uiteindelijke producten die van het afval worden gemaakt. Wij denken dat Twee “R” een bedrijf is waarmee wij zo’n partnership in kunnen vullen. Daarnaast willen wij graag ontzorgd worden: wij moeten het puin goed en snel kwijt kunnen zodat wij ons kunnen richten op het opleveren van een project, bijvoorbeeld het bouwrijp opleveren van grond. Dat regelt Twee “R” voor ons.”

Werk BZN 4

Werk BZN 4

 

 

 

 

 

 

“Dit gaat echt een stap verder dan alleen slopen zegt Hooiveld. Hier vinden BZN en Twee “R” elkaar. Van der Wiel: “Wij als Twee “R” recyclen puin, maar we zoeken een partner die dat puin hoogwaardig kan aanleveren. Dan kunnen wij richting onze opdrachtgevers, zoals de betonindustrie, ook garanderen dat onze producten van een bepaalde kwaliteit zijn. Zo bevorderen wij de circulaire economie en duurzaamheid.”

asbestos

aanhanger

BZN stond altijd al bekend als een nette sloper, vertelt Van der Wiel. Volgens hem vooral de verdienste van de vorige eigenaar, Dolf van der Laan. Hij heeft een koers uitgezet in de onderneming die Hooiveld nu verder volgt. ,,Alles moet gewoon netjes zijn. Dat begint al met het inrichten van het werk en zelfs de chauffeurs: doet hij netjes een helm op en heeft hij werkschoenen in de auto. Onze partners moeten in dat plaatje passen. Partners zijn heel belangrijk. Wij doen niet alles zelf, we willen ook niet alles naar ons toe trekken. Kijk, BZN maakt deel uit van een grote holding. Als we morgen zeggen dat we zelf gaan afvoeren, dan kopen we eigen trailers. Maar daar ligt onze ambitie niet. Voor sommige slopers zou het erg voor de hand liggen om dat er bij te doen, maar wij geloven er niet in. Wij geloven in leven en laten leven. Dus: als Jaap eens een klus tegenkomt waar hij niet zoveel mee kan, maar voor ons wel interessant is, dat hij ons een belletje geeft.”

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton