Jeroen Brinks: thuis in Twente

download-4

De 42-jarige kersverse bedrijfsleider binnen de Twee “R” Recycling Groep heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Vanaf zijn zeventiende zit Brinks ‘in het puin’: over deze branche hoef je hem niks te vertellen. Vertellen, dat doet hij wel. “Op mijn zeventiende ben ik als leerling shovel-machinist begonnen bij een recyclingbedrijf in Almere. Dat heb ik zien groeien van één tot zeven hectare. Moet je je voorstellen: toen ik begon lagen er vier bultjes puin, op mijn laatste dag was dat een enorm terrein met grondbank, een mobiele breker en betoncentrale.
Ik ben daar begonnen op de shovel, ik ging weg als bedrijfsleider.” Daarna werkte Brinks voor diverse bedrijven binnen de branche: ondermeer bij Beelen en de gemeente Almere en PARO in Amsterdam. De volgende halte was Twee “R” Recycling. “Ik had het gevoel dat mijn CV voor 95 procent paste bij het profiel van de bedrijfsleider die ze hier zochten,” vertelt Brinks. “Dat is uitgekomen. Dit bedrijf past bij mij en andersom. Deze onderneming kijkt eerst naar de kwaliteit van het product. Kunnen we het maken? Pas daarna komt de kwantiteit. Het is super om in zo’n omgeving te werken. Bovendien is het een heel sociaal bedrijf. Als ik hier tot ’s avonds laat moet zijn en de volgende ochtend vroeg, dan krijg ik geen toestemming om terug naar Almere te rijden. Dan overnacht je hier maar. Dat tekent deze onderneming.” Om kort te gaan: het klikt tussen Brinks en Twee “R”. “En als het klikt, moet je het doen.”

jeroen-brinks

Bloedfanatiek

Het klikt, terwijl de mentaliteit toch echt verschilt van de ‘Amsterdamse’. “Ze nemen hier de dingen zoals ze zijn. Dat is echt anders. Kun je iets niet veranderen, accepteer het dan zoals het is.

Kun je het wel veranderen? Doe dat dan. Dat doen ze stilzwijgend. Ze doen het gewoon. De mentaliteit in de Randstad is veel directer, we hebben het hart voorop de tong liggen.“ Over zijn ambities bij de TRM is Brinks heel helder. Opvallend genoeg liggen die ambities niet op een persoonlijk vlak. “Mijn ambitie is om de kwaliteit te waarborgen en waar mogelijk de productie te vergroten. Maar dat laatste mag nooit ten koste gaan van die kwaliteit. Daar staat Twee “R” voor en dat wil ik vasthouden. We zijn op dit moment bezig met uitbreiding van de installatie bij TRM zodat we meer betonpuin kunnen genereren. De markt vraagt om bepaalde producten, het is aan ons om er voor te zorgen dat die producten voldoende op voorraad zijn en aan alle gestelde eisen voldoen.”


Rust

De productie optimaliseren binnen de mogelijkheden: daar staat Brinks voor als bedrijfsleider. Natuurlijk streeft hij naar efficiency en naar maximale productie, dat is zijn verantwoordelijkheid. “Volgens sommige collega’s ben ik daarin bloedfanatiek. Ik wil het maximaal haalbare. Als een breker 2500 ton per dag kan draaien en je kunt op die manier op donderdagavond de installatie al stilleggen omdat je de productie hebt gehaald, waarom zou je dat niet doen? Dat scheelt je tien procent in energie op jaarbasis. Dat vind ik mooie uitdagingen.” En persoonlijke ambities? “Ik heb altijd goede kansen gehad om door te groeien. Ik zeg nooit nee. Dat is meteen ook een valkuil. Maar mijn persoonlijke ambitie is toch om gewoon lekker aan het werk te zijn en die dingen doen waar ik goed in ben.”

download

Hectisch? Nee, Brinks ervaart zijn nieuwe job niet als hectisch. “De druk die ik voel is de druk die ik mijzelf opleg.” Thuis komt hij volledig tot rust. Brinks woont samen en heeft twee zoons: een uit een eerder huwelijk en de zoon van zijn huidige partner. “De zondag is echt voor ons, dat is onze dag. De telefoons staan nog net niet uit, maar verder is dat een dag die in het teken staat van rust. We kijken voetbal of naar Max Verstappen, daarna ga ik lekker de keuken in. Ik vind dat heerlijk.” Voetbal? Ajax natuurlijk. En nu dus in Twente. Met een brede glimlach: “Ik ben hier een vreemde eend in de bijt, maar ik voel mij wel heel erg op mijn plek. Dit is echt een lot uit de loterij.”

download-3 TRM Breker

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton