Duurzame bermfundering bij wegverbreding in Olst/Wijhe

De infrabouwer uit Nijverdal is met recht trots op dit project. Bij deze wegverbreding is nagenoeg geen nieuw puin in de fundering toegepast. Onder de bestaande wegverharding lag voldoende puin dat herbruikbaar was. Twee R Recycling leverde een forse bijdrage door de 0-10 mm zandgranulaat en 0-31,5 mm menggranulaat voor het infraproject aan te leveren. “We zijn vertrouwd met de kwaliteit die Twee R Recycling biedt. De mengverhouding blijft intact en daar komt bij dat ze prijstechnisch voor ons gunstig in de markt liggen.”

De 0-10 mm zandgranulaat van Twee R Recycling is geschikt voor onder meer bermverhardingen, betonvloeren en bestratingen. De mengverhouding is zodanig dat er volgens Bontekoe geen twee separate stromen nodig zijn voor de profileerlaag, namelijk zand en zandgranulaat. “We kunnen het in één gang aanbrengen, dat scheelt uiteraard transport. Wij sturen zoveel mogelijk op dagproducties en wat dat betreft speelt Twee R Recycling daar flexibel op in. Zij kunnen gefaseerd vrachten aanleveren, waardoor we op het aantal transporten kunnen besparen. Na werktijd bijvoorbeeld kunnen ze een extra transport regelen, is nooit geen probleem.”

Marco Wijnen

Marco Wijnen

 

Succesvolle doorstart na Ballast Nedam periode

Nexus Infra is nog een relatief jong wegenbouwbedrijf in Oost Nederland. De firma is voortgekomen uit de boezem van Ballast Nedam Infra. Vijf jaar geleden maakte het voormalige rayonkantoor van Ballast Nedam een doorstart onder een nieuwe naam en directie. Vanwege de omvangrijke reorganisatie van het concern vielen er helaas ontslagen. Omdat de vestiging ondanks de crisis nog steeds zwarte cijfers schreef en dankzij de grote verbondenheid van het personeel, besloot voormalig vestigingsleider Marco Wijnen niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij informeerde bij de hoofddirectie of een nieuwe wegenbouwer de destijds door Ballast Nedam aangegane verplichtingen met diverse Overijsselse gemeenten kon voortzetten. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met acht man personeel maakte de nieuwkomer een enthousiaste doorstart. Alle lopende projecten van het rayonkantoor van Ballast Nedam werden afgerond. Intussen is het personeelsbestand verdubbeld en is Nexus Infra nieuwe projecten aangegaan. Bontekoe:  “We mikken op de regionale infraprojecten waarbij de nadruk ligt op asfalteren, riolering en wegverhardingen. “We hebben korte lijnen en goede contacten met de gemeenten in deze regio. We weten precies wat ze willen en pluizen de bestekken goed uit om te zien waar we toegevoegde waarde kunnen leveren. Waar we kunnen bieden we duurzame oplossingen aan en meestal wordt dat door de opdrachtgever opgepikt. Daarmee hebben we in de regio een goede naam opgebouwd.”

 

Hetzelfde groene, duurzame DNA

 

De samenwerking met Twee “R” Recycling dateert uit de Ballast Nedam-periode en wordt onder Nexus Infra moeiteloos voortgezet. De wegenbouwer uit Nijverdal maakt zoveel mogelijk gebruik van de gerecyclede puinfracties van Twee “R” Recycling. “We richten ons vooral op projecten in Overijssel. Prijstechnisch en qua transportafstanden zijn zij een gunstige partner voor ons. De samenwerking verloopt soepel. Twee “R” Recycling is in staat om ook gefaseerd granulaat aan te leveren als wij dat wensen. Bovendien kunnen we rekenen op een degelijke materiaalkwaliteit. De mengverhoudingen van het granulaat blijven structureel goed”, vindt Bontekoe. Nexus Infra en Twee “R” Recycling dragen hetzelfde ‘groene, duurzame DNA’.  Zo heeft Nexus Infra niveau 3 bereikt van de CO2 prestatieladder van de SKOA. De gemaakte CO2 footprint maakt via een soort online milieubarometer inzichtelijk hoeveel energie, water, afval en brandstof worden verbruikt tijdens het verwerkingsproces. Daarnaast let Nexus Infra op inkoop van duurzame materialen en voorkomt men onnodig afval en transport. Puin wordt zoveel mogelijk aan de bron gescheiden en separaat afgevoerd.

De wegenbouwer is dus volop bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nexus Infra spant zich in voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. “Zij kunnen zich verder bij ons ontwikkelen legt Bontekoe uit. Nexus Infra heeft niveau 2 bereikt van de zogeheten PSO-ladder, ofwel de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Tevens is Nexus Infra aangesloten als erkend leerbedrijf bij SPG InfraVak. “Wij hebben altijd leerlingen opgeleid en veel van hen zijn nu bij ons werkzaam als vakman GWW, voorman of uitvoerder”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton