Recycling Veendam: Oude Hendrik gaat, nieuwe Hendrik komt

Want de opvolging is natuurlijk geregeld, al heeft Hendrik Volkers wel een paar grote schoenen te vullen. Eigenlijk is iedereen het wel eens: de snor die bij elke grap omhoog krult, gevolgd door de bulderende lach is eigenlijk niet te vervangen. Die ambitie heeft Volkers dan ook niet. Hij wil van Recycling Maatschappij Veendam gewoon een goedlopend bedrijf maken en het werk van Katuin voortzetten.

Katuin uit kantoor

Hendrik Folkers

Hendrik Folkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo nu en dan gaat de telefoon van Katuin nog, die maandagochtend. Dan klinkt het Auld Lang Syne als doedelzakmuziek, de ringtone van Katuin. Ook die zullen ze missen in Veendam. Net als al die anekdotes van een zeer markante man. ,,Je kunt er een boek over schrijven: dan wordt het een bestseller.” En dan die lach.  ,,Het is een mooie tijd geweest, veel meegemaakt.” Echt hoogtepunten kan Katuin niet benoemen. ,,Het is een aaneenschakeling geweest van mooie momenten. Dat komt ook omdat ik op die manier naar het werk kijk: ik wil ’s ochtends lachend naar mijn werk en ’s avonds lachend terug naar huis. Dat heb ik gedaan in een heel interessant bedrijf waarin heel veel is gebeurd: nieuwe breker gebouwd, de overname van RMG in 2008, de komst van de mobiele breker. Dat hebben we allemaal gedaan met een mooie club mensen.”

Maar Katuin was, is en blijft Katuin. In alles. Ze hebben het geweten bij de directie van Twee “R” Recycling. ,,Kwamen ze hier voor loonbesprekingen. Ik had een steekwagen gehaald en daarmee kwam ik het kantoor binnen. Zei Anton, de oude baas: wat moet dat met die steekwagen? Ik zei: nou, ik verwacht een flinke loonsverhoging en ik mag niet zwaar tillen van de dokter.” De snor krult en de lach schalt door het kleine kantoor. Echter: geen onvertogen woord over de directie. Integendeel. ,,Ze laten je echt in je waarde. En eigenlijk heb je alle vrijheid van de wereld.”

De nieuwe Hendrik moet daarin nu zijn weg vinden. ,,Het wordt zijn bedrijf,”  zoals Katuin zegt. Volkers is op 1 april begonnen. Hij kende het bedrijf vooral als zelfstandig chauffeur, kwam al tien jaar over de vloer in Veendam. ,,Ik hoorde dat Hendrik met pensioen ging en toen heb ik voor de grap gezegd dat het dan tijd werd voor een nieuw Hendrikje. Ik wilde graag wat anders, van de auto af, maar wel verder in de sloop of recycling. Dit was een prachtige kans.” Het was niet van de ene dag op de andere. Het duurde een half jaar voordat Jaap van der Wiel telefonisch contact zocht met Volkers. ,,Of ik nog interesse had in de baan en eens met de directie wilde praten. Na twee gesprekken waren we rond.”

Hendrick met camper

Het bedrijf zocht een allrounder, zoals Katuin. Je moet de machines kennen, je moet de planning overzien en zorgen dat het bedrijf gezond blijft. ,,Het gaat om kwaliteit, kwantiteit, personeel, omgeving. Je moet het als team doen, maar als het mis gaat, dan moet ik het verantwoorden. Zo is  het wel.” Katuin knikt: ,,Ze komen echt bij jou en bij niemand anders.

Katuin hoeft zich er nooit meer druk over te maken. Hij spuit de camper schoon en vertrekt met zijn vrouw naar Scandinavië. Drie, vier, vijf of zes weken. Wat maakt het uit? Het werk wacht niet meer op hem. Dat stokje neemt de nieuwe Hendrik van hem over. Oude Hendrik uit, nieuwe Hendrik in.

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton