Twee “R” Recyclinggroep investeert in D-Nature.

Twee “R” Recyclinggroep had al een minderheidsbelang in D-Nature en neemt nu de resterende aandelen over van investeringsmaatschappij Infestos.

Anton Reef, eigenaar van Twee “R” Recyclinggroep, licht toe: “D-Nature past in onze visie om te investeren in innovatie en ons geloof in de circulaire economie: een economie waarin de grondstofstroom gesloten is en waar praktisch geen afval overblijft. Op het gebied van asbest ligt hier nog een enorme uitdaging voor ons, aangezien asbest momenteel nog niet verwerkt wordt en dus wordt gestort, zelfs meer dan 100.000 ton per jaar.

Daar komt bij dat vanaf 2024 asbestdaken in Nederland verboden zijn waardoor deze uitdaging alleen maar groter wordt. D-Nature biedt een oplossing voor de verwerking van asbestcementproducten, waardoor deze niet meer gestort hoeven te worden. Dit doet het door middel van denatureren: het verhitten van asbest waardoor de risicovolle structuur permanent verandert en er een onschadelijk mineraal overblijft. Het restproduct na denatureren heeft vergelijkbare eigenschappen als cement en is hierdoor zeer geschikt voor gebruik in de cementindustrie. Wij kijken ernaar uit deze volgende fase van D-Nature in te gaan en verder te investeren in deze belangrijke technologie voor de toekomst.”

Wij lenen de aarde van onze kinderen. Laat hun niet zitten met ons afval en stop met storten.

 

Tekst van  www.nu.nl

Nederland circulair in 2050

Nederland moet uiterlijk in 2050 volledig draaien op herbruikbare grondstoffen. Nieuwe regels en afspraken zijn vanaf donderdag van kracht voor de overgang naar een circulaire economie.

Dat meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het nieuwe beleid staat omschreven in het derde Landelijke Afvalbeheerplan (LAP3), dat loopt tot 2023.

De overheid heeft hierin vastgelegd welke afvalstoffen gescheiden moeten worden voor alle sectoren. Denk bijvoorbeeld aan reststromen van auto’s, asbest, en  medische materialen.

Vijf belangrijke ketens en sectoren hebben prioriteit

Om de overgang naar een circulaire economie te versnellen is de overheid van plan om zogenoemde transitieagenda’s op te stellen. Hierin hebben de volgende vijf ketens en sectoren de hoogste prioriteit:

  • Biomassa en voedsel
  • Kunststoffen
  • De maakindustrie
  • De bouw  (Asbest)
  • Consumptiegoederen

 

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton