Wereldprimeur bij de Twentse Recycling Maatschappij een feit!

Deze Pro Secondary COLOR DUAL installatie is voorzien van 2 zogenaamde “High precision COLOR CCD camera’s”. Deze  zijn aangesloten op een computer-systeem welke er weer voor zorgt dat de beton herkent wordt en uiteindelijk verwijderd wordt uit de stroom mengpuin.

tomra

Hieronder enkele gegevens over dit systeem:
• De software is in staat max. 50.000 delen per seconde te analyseren/verwerken.
• De ventielen zijn in staat om max. 10.000 delen/seconde uit te schieten.
• Camera heeft een pixelgrootte van 0,6 mm en kan tot 4000 beelden per seconde opnemen.
• 192 ventielen verbouwd (welke in tegenstelling tot andere systemen allemaal afzonderlijk worden aangestuurd in plaats van 1:2).

beton-overkorrel
• Maximale capaciteit van het systeem tot 100 ton/uur met gedefinieerde fractiegroottes.
• TOMRA heeft speciaal voor dit systeem een nieuwe belich- tingstechniek ontwikkeld waardoor men als enige in staat is de reflectie tot een minimum te beperken en hiermee kunnen wij ook zeer efficiënt donkere en zwarte delen uitsorteren.

pro-secondary-color

Begin september zijn we begonnen met het storten van de nieuwe betonvloer met daarin opgenomen de ankers voor de staal-constructie.

Daarna is de staalconstructie opgesteld en zijn we begonnen met het opbouwen van het benodigde constructiewerk ten behoeve van de TOMRA scheidingsinstallatie.
Vlak voordat we de dakbeplating hebben gemonteerd is de scheidingsinstallatie in de hal getakeld en op het constructiewerk geplaatst. Vervolgens is de hal wind en waterdicht gemaakt.

In de maand oktober is alle benodigde bekabeling gemonteerd, het besturings-programma van de scheidingsinstallatie geplaatst en samengevoegd met het besturings-programma van de breek-installatie en zijn de zeef- en wasinstallatie met de daarbij behorende aan- en afvoerbanden geplaatst.
Daarna is de breekinstallatie stopgezet om zodoende de uitbreiding te kunnen samenvoegen met de bestaande installatie. Omdat ondertussen wel de verkoop van onze granulaten doorliep en ook omdat er veel meer granulaten werden afgehaald dan vooraf door ons was geprognotiseerd (zijn we uiteraard wel blij mee) hebben we in de maand november eerst weer onze voorraad gebroken puin en onze voorraad grind- en zandvervangers moeten aanvullen. Dit betekende dat we pas in december zijn gestart met het proefdraaien en inregelen van de nieuwe installatie.
Op moment van schrijven van dit artikel is er dus nog niet proefgedraaid, maar op het moment dat u dit leest zijn de eerste proefruns gedraaid.

Vanaf januari 2017 zal de nieuwe scheidingsinstallatie volop mee-draaien en is de wereldprimeur echt een feit.

 

 

Terug naar overzicht
©2016 Twee "R" Recycling Groep B.V.   |   Sitemap   |   INLOGGEN   |   Disclaimer   |   Website gemaakt door Webton